2017. március 18., szombat

Vikingek, 4. évad, 17. rész - A nagy sereg

Ez egy elmagyarázós epizód. Elmagyarázzák a dolgokat, amiket eddig már amúgy is elmagyaráztak ötvenszer. De nem gond, a sorozat facebook oldalát nézve, váltig állítom, hogy a rajongók nagy részének igenis szüksége van erre.
Tökéletes ivós játék ehhez a részhez: ahányszor egy beszélgetésben szó van arról, hogy ’Ragnar halott és meg kell bosszulni’ (avagy angolszász oldalról, hogy ’Ragnart megöltük, bosszút fognak állni vikingek és milyen rossz lesz’), annyiszor kell egy felest legurítani. Másnapra garantált a macskajajj.



- Ragnar fiai egy nagy hadsereget szerveznek, hogy megbosszulják Ragnar halálát. Persze, hogyne, utolsó hadjáratára az embereket majdhogynem az orális kielégítés ígéretével kellett Ragnarnak összefogdosnia, de a halálát megbosszulni már úgy özönlenek, mintha pisztáciát osztanának mellé.
’- Figyelj már Throlf, egyáltalán ki volt ez a Ragnar?
- Kit érdekel! Ingyen pisztácia.’



- Harald testvére, Halfdan kinézete nem hiteles. Szerintem már a Viking korban sem szerették az emberek, ha állandóan a szemükbe lóg a hajuk.



- Miután Björn és a haverok végeztek Ibériában, zúznak is haza. Ja meg mert Odin, aki egy istenség, felbukkant és megmondta Björnnek, hogy apja halott... Hm, eddig még nem hallottam semmilyen puffanást, tehát a történelmi hitelesség még mindig zuhan. Bár szerintem ilyen mélységben már nem is hallatszana. :D



- Rollo útközben kiszáll Normandiában, gondolom ennyi elég volt neki a vikingkedésből. Odahaza felesége, a frank hercegnő először kedvesen angolul köszönti, majd miután kiküldi az őröket meg a személyzetet a _nyilvánvalóan 9. századinak kinéző_ teremből franciául kezd el veszekedni Rolloval és többször megüti. Mi értelme is van ezen a ponton ezeknek a hirtelen nyelvváltásoknak? Illetve számomra még mindig kérdés, hogy a történetszála hova vezet, de úgy tűnik még most sem akarják lezárni és tovább erőltetik. Remélem azért a következő évadban már lehúzzák a Rollót. :P



- Egy megemlítendő gondolat a kosztümökről ebben a részben is felmerül: Lagertha csarnokában lakoma van és a 26. percnél fel is tűnik egy figura, akinek a mellkasához van erősítve egy lánckötény, ami csak úgy idétlenül lifeg rajta... Elég nagy rejtély, hogy ez miért van így rajta, de se nem néz ki jól, se védőértéke nincs így. A szituációt valahogy így képzelem el:
"- Hé te kovács, elkészült már a láncingem!?
- Már kellene? De még alig volt pár...
- Igen! Ma este lesz Lagertha lakomája, és szeretném végre hordani.
- De miért akarod egy lakomába...
- Válaszolj! Elkészült vagy sem?
- Hát még nem vo... Tudod mit? Igen, tessék. A vállaidnál kell felcsatolni. Így. Pontosan.
- Hm... Nem baj hogy állandóan lobog amikor lépek?
- Nem, neeem. Zseniálisan nézel ki, jó szórakozást!"



- Emlékeztek a múltkori részben bemutatott szerecsen kislányra? Na, őt Floki és a felesége örökbe fogadták. Okos dolog, főleg úgy hogy még a nyelvüket sem beszéli, az anyját meg a szeme láttára gyilkolták meg a komáik. Ennek ellenére gondolom belőle is majd harcos viking csatalány lesz ha felnő (hát ha már egy lindisfarnei szerzetesből is viking harcost neveltek akkor bármi belefér). Most még elég félénk. Csonttalan Ivartól pl. eléggé bepánikol, de csak akkor amikor a kripli hozzá akar nyúlni. Nekem persze ellenkező a reakcióm, én mindig nevetek amikor meglátom a képernyőn ahogy kúszik-mászik.




- Floki, a hajóács természetesen a harci szekerek készítéséhez is rendkívül ért, ezért hamarjában össze is rittyent egyet Ivarnak. Amikor elviszi a kriplit az erdőbe megmutatni a járgányt, az nagyon megörül, és fel is teszi azt a klisé kérdést, hogy 'Tééényleg nekem csináltad?'. 'Nem b*szki, ebben majd a sózott heringet és a medvekoponyákat fogjuk szállítani a csatatérre, neked azt az uniciklit csináltam, mert tudom hogy úgy is olyan jól tudod használni a lábaidat.'




- És végül Björn és Astrid... bocsánat, Trinity smárolnak, mint egy totálisan a semmiből jött extra szerelmi szál. Mert egy ilyen is kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése