2017. február 13., hétfő

Vikingek, 4. évad, 1. rész - Egy jó árulás

- Összességében a cuccok terén semmi változás az előző évadhoz képest, a díszlettervezők múzeumi belépőjére látom még mindig nem futotta a büdzséből. Pedig ha tudnák, hogy egy csomó nyugat-európai nagy múzeum ingyen látogatható
 
- Fú, az első jelenet csak engem emlékeztetett kísértetiesen a Biorn sagája nevű animációs kisfilmre?




- A gyermek Ivar amint húzzák a kiskocsiban. "El ne törjétek a csontjaimat!" - Ez vajon mire utalhat!? ...Na jó, azért ötletes volt.
 
- Hű mennyi kincs. Remélem Aslaug királynő találni fog közöttük egy valódi 9. századi fibulát.
 
- Oké, Párizsból hoznak rabszolgákat, ez rendben van. De... ki akar az lenni aki kínálgatja őket? Hát, nem kellett sokat várni az általam korábban előrevetített 'generic közel-keleti/arab/török/perzsa/örmény/meghatározhatatlan' alakokra. Szóval hoztak Párizsból rabszolgákat, de egyúttal elhozták vele a szerecsen rabszolga kereskedőt is akié a rabszolgák voltak? WTF?
 
- A rabszolgák között látunk egy eléggé mongoloid kinézetű leányt. Tény, hogy ekkoriban Európában voltak ilyen népségek, bár a Frankföldön talán ritkábban fordultak elő. Ebben a részben ugyan nem derül ki, hogy honnan is jött konkrétan, de lenne egy tippem. Egy későbbi jelenetben kiderül, hogy fél a csirkéktől (vagy legalább is nem tud velük bánni), ez mondjuk arra utalhat, hogy nemes lehetett és nem kellett sohase állatokkal foglalkoznia. A tippem az, hogy egy avar előkelő lánya lehetett, ez sztem belefér. De ha azt akarják később beetetni velünk, hogy egy észak-amerikai indián akit úgy mosott a partra az óceán Frankföldön (és később miatta fedezik fel Vinlandot), akkor lehidalok.


- Hány különböző korszak tárgyait és ruháit fedezitek fel a templomi jelenetben? A 21. század tuti.
 
- Döntsétek már el milyen nyelven akartok beszélni. Vagy beszéljenek a frankok csak frankul (modern franciául?) a skandinávok meg csak angolul, vagy hagyjuk ezt a nyelvek közötti ugrabugrálást, mert nem túl konzisztens így. Szerintem.
 
- Amikor Lagertha ellenfeleit kivégzik... mennyi nyílpuska... könyörgöm, legalább egy valaki használjon botíjat! Könyörg... várjunk csak, ki az ott a távolban a fák között, aki vigyorogva nézi végig a jelenetet? Ja, csak Walder Frey, akkor mindent értek.





- Most már nem vagyok benne 100%, de még mindig biztos hogy a normandiai Rollo történetét akarják majd elmondani? Csak mert szerintem kevésbé fog működni, hogyha megöleti a saját normann embereit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése