2017. február 20., hétfő

Vikingek, 4. évad, 8. rész - Szállítás

- Odo megpróbálja meggyőzni a frank uralkodót, hogy Rollo nem is igazi keresztény, vissza fog térni az 'ösztöneihez', meg le kell tartóztatni mielőtt elmenekül és sereget gyűjt a frankok ellen. Ez az Odo nem túl okos gyerek. Sereget gyűjt? Mégis hol? Kiket? :D Gondolom a saját embereit anno meg csak úgy heccből gyilkoltatta le.

- Ecbert megnyugtatja Juditot, hogy ne féljen, mert fiát útján Athelstan kíséri végig. Aha, tehát ebben a sorozatban Aethelstan már Jézusként funkcionál.

- Felmerül a kérdés, hogy ha Széphajú Harald Norvégia királya akar lenni akkor mégis mit keres frank földön, ráadásul Ragnar irányítása alatt? Azt várja hogy Ragnar ír neki majd egy ajánlólevelet? Vagy majd megszedi magát és felvásárolja a norvég kiskirályokat kilóra? Azért ez nem teljesen így működött.

- Harbard V kivágású köntöse korát meghazudtoló divatra utal. Gyanítom, hogy a nők ezért buknak rá...
Nekem is ilyet kéne hordanom.



- Kwenthrithnek nem tűnik fel, hogy a király írnoka 'páncélban' ücsörög Ecbert szobája előtt. Á mindegy, azok után hogy a 2. évadban valamelyik angolszász hadvezér még páncélban is aludt, ez úgy tűnik teljesen normális. Legalább a rész végén megszabadulnak az őrült királynőtől. Bár ez lehet akkor logikusabb lett volna amikor kiderült, hogy az egész wessexi nemességet megmérgezte volna.

- Judit hercegnő milyen szép ruhában csinálja a biblia festést... és még mi mást csinálhat közben, amikor senki sem nézi... Asszem most már nyilvánvaló hogy ezzel elégíti ki hiúságát. Ezt a nőt a (valódi) középkorban azonnal máglyára hajítanák. De még azokat is akik ezt megengedték neki.



- Erlendur mindenki szeme láttára lelövi Björnt. Aztán mégsem. Ennek a jelenetnek mégis mi volt az értelme? :D Két dologra tudok gondolni: hogy bemutassák, hogy Erlendur bármikor bármilyen körülmény alatt megölné Björnt. Ezt eddig is tudtuk jól. A másik, hogy megmutassák, hogy Torvi (a Zámbó Jimmy arcú lány) belelát egy alternatív valóságba (bár ez még egy alternatív valóságban is eléggé hülyeség lett volna). Mivel az utóbbit kétlem, így ja, ez egy elég fölösleges jelenet volt.

- A császár benyögi a frank nemesség előtt, hogy Odót kivégezték mert rosszfiú volt. Semmi tárgyalás vagy nyilvános kivégzés, semmi. És ezzel senkinek nincs semmi baja. Jó... Utána megkapja Rollo Frankia vaskezét. Egy fontos insigniát aminek a valós történelemben persze nyoma sincs. De kit érdekel, cserébe biztos ad +20 morál bónuszt amikor frankokat vezetsz csatában. Kár hogy így egy keze használhatatlanná válik, de gondolom miután ilyen civilzált lett már nem is ragadna dánbaltát.

- És végre, megszabadultunk a kínai lánytól. Sok értelme volt ennyi időre beleerőltetni a sztoriba egy ilyen valószerűtlen szereplőt. De így legalább a következő részben gond nélkül lejátszódhat a következő beszélgetés:
- Ragnar, te... te megölted a kínai lányt?
- Mi? Mi az a kínai?
- Hátööö... Mi?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése