2017. február 15., szerda

Vikingek, 4. évad, 6. rész - Mi lehetett volna

- Az első jelenetben rögtön meglátjuk a sorozat eddigi legocsmányabb ruháját. Lagertha viseli. A darab kísértetiesen emlékeztet azokra a 'ruha' szerzeményekre, melyeket a modern emberi civilizáció mételyének számító divatbemutatókon lehet látni. Ha valóban felvettek a sorozathoz ilyen orientáltságú ruhatervezőket, akkor itt többé nem lesz bűnbocsánat, bármivel is próbálkozzanak! (Nem mintha eddig lett volna, csak tudjátok, hogy részemről a lehetőség nyitott volt. :P )


Ebben a részben még Floki baromi praktikus gúnyáját is megtekinthetjük (korábban is volt már ez rajta?), mely a rondasági versenyben szintén dobogós helyet ér el nálam; a kapucnis, több száz vékony bőrcsíkból szőtt szabadidő felső. Modern korban ennek kb. az lenne a megfelelője ha powertape-ből csinálnál magadnak egy trikót és abban mennél munkába.



- Csak hogy tudjátok, Nagy Alfréd wessexi király gyerekkorában valóban járt Rómában. Abban ellenben egy kicsit kételkedek, hogy gyalog tették volna meg a 'zarándoklatot', főleg hogy Alfréd akkor még négy éves volt. Aki ilyen témában jobban tájékozott, az árulja már el, hogy a zarándoklatoknak követelménye volt e hogy végig gyalogoljanak, vagy csak az volt a lényeg hogy eljussanak a kijelölt helyre?
- A kínai lány új frizurája... miért nézem még mindig ezt a sorozatot!?!? >:(


- Szeretem azt gondolni, hogy a Wardruna zeneszerzője, Kvitrafn is rájött már hogy mennyire anakronisztikus meg fantasy ez az egész, de a Vikings készítői valahogy zsarolják, hogy még mindig közreműködjön, sőt időnként fel is tűnjön a kamerák előtt. Biztos egyszer rajtakapták hogy egy plüssfenrirrel alszik, vagy valami. :P
- Miután Kvitrafn elbúcsúztatja óskandináv énekével a hajóhadat, este Yidu kínai altatódalt énekel Ragnar gyerekeinek, amit aztán úgy tűnik hogy a többi hajón is meghallanak. Ezt pár órája kommentben kifogásoltam a Vikings facebook oldalán, ahol az egyik rajongó aztán hozzátette, hogy 'gyakorlatilag nem lehetsz biztos benne hogy a viking hajókon sosem hangzott el kínai altatódal'. Végül is... abban sem lehetek biztos, hogy nem Ragnar Lothbrok lőtte le Kennedyt. Akkor a következő évad szólhatna erről.
- Ajjaj Lagertha, le ne töröld az arcodról azt a vérfoltot, még a végén azt fogják hinni, hogy nem vagy elég kemény. És az a haj... gondolom a fodrászod is fogyasztott Ragnar kínai gombáiból.


- Én sem tudnék kitalálni jobb módszert arra, hogyan jelezzek a hátramaradt flottának jelenlegi hollétünkről, minthogy egy pallóhoz kikötözök egy foglyot és leúsztatom a folyón.


- Kínai kádpornó után jöhet a spontán frank szado-mazo szex. Bele se merek gondolni mi lesz a következő részben az angolszászoknál...



- Indulhat a Rock&Rollo!!! :V

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése