2017. február 14., kedd

Vikingek 4. évad, 4. rész - Yol

Mindig van lejjebb.
Szeretnék beszélni Michael Hirst töri tanárjával. Most azonnal! 

Mi? Hogy már nem él? Aha. Szóval ezért...

- Ebben a részben végre kiderül, hogy a mongoloid rabszolga leányzó honnan jött. Először még nem mond konkrétumokat, csak annyi, hogy a családjával hajózni mentek, aztán kalózok elfogták majd egy jó hosszú tengeri útra vitték és eladták a frankoknak.

...Jó oké, sejtettem mire utaltak. Hajmeresztő a gondolat. Csak azzal tudják még rosszabbá tenni, ha kimondják. Ugye nem? Ugye n...
"Készítettem neked valamit. Egy ősi... KÍNAI... orvosság."
...Well. fuck.

- Floki felkeresi a lefosott fejű jóst. A jós már régóta várja. Floki kinyújtja a kezét. A jós megnyalja a tenyerét. Floki elkezd kacarászni.

Köszönöm, akkor ezt a jelenetet passzolnám.

- Párizsba megérkezik a pápai küldött Rómából (és a ruhája alapján úgy 600 évvel későbbről), hogy törölje Rollo házasságát. De láss csodát, Rollo már tud frankul... oh, elnézést... újra tud angolul, amiért a frank hercegnő egyből beleszeret és a rész hátralevő részében mást nem is csinálnak csak kufircolnak. Először csak a hálószobában, aztán a karácsonyi vacsorát megszakítva lent a konyhában, hogy az egész frank udvartartás hallja, végül pedig Odo gróf ágya alatt, hogy ezzel törjenek borsot az aludni próbáló kellemetlen frank főúr orra alá. (Kivágott jelenet.)

Michael Hirst szerelmi szála zsenialitásában súrolja a Klónok Támadását.



Oké, akkor mi is volt még...
- Björn megöli a teleportáló berzerkert az erdőben. Sose gondoltam volna.


- Aslaug átadja Ivart Flokinak, hogy nevelje őt ősi viking módra az ősi úton az ősi vallás szerint, az ősi ősök módjára. A királynő beszéde alapján kiválóan rekonstruálható a viking tízparancsolat: 

1. Gyűlölöd a keresztények istenét, ahogy Floki!
2. Gyűlölöd a keresztények istenét, ahogy Floki!
3. Gyűlölöd a keresztények istenét, ahogy Floki!
4. Gyűlölöd a...
stb.

- Ragnar és kínai csaj a félreeső házban: Mi történik? Mi az amit látok? Dafuq?


- Hogy Ragnar Lothbrok fattya legyen Mercia örököse? Mégis mi lehetne ezzel a probléma a keresztény világban? :)
- Legalább Aelle király nem szarozik; kiosztja a kódexmásoló, apósával huncutkodó lányát. Bár gyanítom, hogy ebben a korban nem ő lett volna az egyetlen.

- És az utolsó pillanatban beesik legújabb sztárvendégünk (a nem annyira) Széphajú Harald aki Norvégia királya akar lenni. És ezt a rohadt nagy ovációt amikor bejelenti a részeges társaságnak, hogy Hnefataflot fognak játszani!

IGEN!!
TÁB-LÁS-JÁ-TÉK! 
TÁB-LÁS-JÁ-TÉK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése