2017. február 14., kedd

Vikingek, 4. évad, 5. rész - Megígérve

Az eheti írásomat elöljáróban egy idézettel kezdeném:
"Jaaajj, jaj, jaj jaj!"
/Paksi Endre, 2000, Live in Debrecen/

- A 9. századi skandinávok igazán példát vehetnének Lagertha és Kalf edzőtáboráról, ahol élen járnak az emancipációban. A legtöbb nő keményen edz, hogy felkészüljenek Párizs újabb ostromára. Csak nehogy valamelyikről kiderüljön, hogy babát vá... Ej, hát nézzenek oda, Lagertha csak nem várandós!? De sebaj, bizonyára annyira viking a kismama, hogy nagy hassal is tudja majd aprítani a frankokat, és bizonyára az se lesz gond ha a küzdelem során jön világra a gyerek, mert az is egyből harcra készen, fejszével és számszeríjjal fog előpattanni. Asszem kezdem érteni a furfangos logikájukat



- A második jelenetben Ragnar és Björn egy hajón beszélgetnek, közben pedig a hajó evezőit csiszatolják ezerrel. Mégis hol tárolták ezeket az evezőket? A mocsárban!? Ennyire nincs jobb dolguk (a dánok királyának és a fiának!), hogy az evezőket kell tisztítaniuk?? Aztán elvárják, hogy így komolyan vegyem a beszélgetésüket???


- Most akkor egykettőre kiderül hogy a frank császár őrült, vagy csak Floki forgatókönyve került oda véletlenül a császárt alakító színészhez?
 
- És igen! Képesek még egy lapáttal rátenni a kínai lányos sztoriszálra. A leányzó a KÍNAI CSÁSZÁR LÁNYA...... 
Jól van. Ezen a ponton már azt is komolyabban tudnám venni, ha Ragnar egy döglött sirállyal barátkozna.

- Ecbert király bemegy a szentélybe, majd tűz-víz-repülő!
 
- Széphajú Harald testvére, Halfdan is megérkezik Kattegatba kiváló szarvaskoponyás hajóin. Halfdan csak is igaz viking lehet mert gyűlöli a keresztényeket. Itt mindenki annyira gyűlöli a keresztényeket... már egyszer azért azt kifejthetnék, hogy pontosan miért is... Eddig nem mintha nagyon találkoztak volna keresztényekkel Skandináviában, gondolom valami velük született génről lehet szó.
 
- KÍNAI KÁDPORNÓ!


- Új életcélomnak pedig azt tűztem ki, hogy egy szép napon lekeverhessek egy orbitális nagy sallert annak a személynek, aki Lagertha és Kalf esküvőjének a díszleteit kitalálta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése