2017. február 26., vasárnap

Vikingek, 4. évad, 12. rész - A látomás, avagy 'Ragnar, menj vissza szépen a kötéllel és próbálj meg egy másik ágat.'

- Ragnar király újabb angliai fosztogató hadjáratának szervezését egy sereg toborzásával folytatja. Módszere: elmegy a tadzsik és nem tudom, filiszteus? kereskedőkkel teli kattegati vásárba ahol... te jó ég... emukat árulnak, és egyenként kérdezi meg az embereket, hogy akarnak e vele tartani. Az első ember akit megkérdez az Russel Crowe, a kocsis. Russel Crowe azonban ezt annyira nem tartja jó ötletnek, hogy Ragnart még jól le is köpi. Aki erre azt mondja, hogy 'hátoké' és tovább megy.
Miért is hívják még Ragnart királynak?



- Björn ugye a Földközi-tengerre akar hajózni, mert talált róla egy térképet (nyilván, mert minek is a bonyolultabb indok arra, hogy elindulj egy flottával a vakvilágba). De hát az nem lesz olyan egyszerű, mert Rollo és frankjaik észreveszik majd őket. Megoldás: írjunk Rollónak egy levelet, hátha átenged. 

Már alig várom mi fog ebből kisülni.


- Ivart ebéd közben felbosszantja a testvére, aki erre dühében ordítva utánavonaglik. Vajon a forgatás során ezt a jelenetet hányszor röhögték el?

- Újra felbukkan a norvég Széphajú Harald valamint elválaszthatatlan testvére Halfdan, aki nélkül még egy képkockában sem tűnt fel. Harald jelenléte számomra többször is megkérdőjeleződik. Elmondják szépen hogy az utóbbi években ezt a földet foglalta el, meg azt a jarlt győzte le, meg ezt black metál gitárost késelte meg és hogy már közel jár ahhoz, hogy elérje fő célját, hogy ő legyen a norvég király. De amint elhangzott az előző részben, most ő is megy a Földközi-tengerre fosztogatni. Logikus. Bizonyára ez lesz neki a hatalomátvétel előtti jól kiérdemelt nyaralás.


- Egy következő jelenetben meg Harald búcsúztatja Björnt... akkor ő most megy, vagy marad, vagy még ő se tudja?

- Visszatérve Ragnarhoz. Miután a harcosok 95%-a elhagyta Kattegatot, ő előássa kézzel(!) a régebbi fosztogatásai során szerzett kincseket, hogy ezzel bírjon rá embereket hogy tartsanak vele. Fel is fogad a pénzzel három hajónyi öregembert, én pedig felteszem a kérdést, hogy ez a szál hogyan lehet ennél még elfuseráltabb, amikor...



- Ragnarék indulása előtt felbukkan Csonttalan Ivar és úgy néz ki mintha Ollókezű Edwardot, a Mad Max: Fury Road mocsárjáróit és a Weta Workshop mordori orkjait próbálná egyszerre megjeleníteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése