2017. február 21., kedd

Vikingek, 4. évad, 9. rész - Halál mindenütt (mintha eddig nem lett volna)

- Nincs is jobb annál, mint nyers tojással kezdeni egy viking portyát. Ez Rocky Balboa boxmeccseinél is működött...

- Ebben a részben meg is érkeztünk a 9. századi Itáliába. Kiderül a helyről, hogy a katolikus egyház annyira kiterjesztette a hatalmát a térségre, hogy az összes pénz az egyházi fejlesztésekre ment el. Ennek köszönhetően már most meg tudták építeni azokat a gazdagon díszített barokk templomokat, amikre a legtöbb helyen még évszázadokat kell várni. Ugyanakkor a köznép még mindig az 1. században megépített épületek romjai között él. A Pápa katonái is úgy tűnik, hogy még ezen a szinten vannak. Ugyan mégis mi szükség lenne a hadsereg fejlesztésére ha az 1. századi hadviselés olyan jól bevált egyszer? A másik dolog amire még elmehetett a pénz, az a nyelvoktatás, ugyanis látszólag a köznépből mindenki tud angolul. Hát igen... érdekes, hogy ha eddig annyira figyeltek arra, hogy bemutassák a különböző nyelveket, itt miért szarnak a dologra?



- Ismét láthatjuk Floki telepatikus(?) képességeit. Remélem azért valamikor ki fog derülni, hogy ő volt Jean Grey ük-ük-ük-ük nagyapja.

- Újabb céltalan fajtalankodós történetszál. A pikantériája, hogy most már a Frank Császár csinálja Roland Gróffal. Mondhatnám, hogy íme, egy újabb sorozat amibe mindenáron bele kell préselni a 'szodómiát', de őszintén szólva, mivel a frankokról van szó, ezen nincs semmi meglepő. :P

- Kiderül megint egy sor a viking tízparancsolatból. 'Egy viking sosem adja fel a bosszúját!'.

- Ebben a részben végre lezárul az Erlendur bosszúja történetszál. Nem kicsit volt kiszámítható, hogy Erlendur az, akit megölnek végül. Mondjuk érdekes egy kicsit, hogy a táborban kb. senkit sem érdekel, hogy Torvi egy felajzott számszeríjjal mászkál.

- Micsoda csapatszállító viking hajó konstrukciók! Bár amikor először megláttam őket, nem volt teljesen egyértelmű melyik lenne az eleje és a vége.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése