2017. február 25., szombat

Vikingek, 4. évad, 11. rész - A kívülálló

- Öreg Ragnar visszatér X év múlva akárhonnan és Angliába akar megint menni. Végigkérdez mindenkit, aki valamire való, hogy nem e menne vele, de nagy hirtelen mindenkinek jobb dolga támad (a Földközi-tengerre kell menni a norvég királlyal, meg kell védeni a mamát meg a piacot, baglyot kell megköptetni, stb.). Utolsó lehetőség a kripli fia lenne, de inkább felakasztja magát, minthogy őt kérje meg. A kötél sajnos nem erősebb az idegeimnél, így miután Ragnar öngyilkossági kísérlete kudarcot vall sóhajt egyet és mégis visszamegy megkérni a kripli fiát hogy menjen vele, az meg boldogan rábólint, de előtte azért megmondja az apjának, hogy ne mondja meg mit csináljon.


- Ha már egyszer a gyereknél tartunk. Csonttalan Ivar. Több verziót is olvastam róla, hogy miért is volt ő csonttalan. A sorozatban ugyebár csonttörékenységben szenved és nem tudja használni a lábait. Ha jól tudom van is olyan forrás ami azt írja le, hogy ilyen gyenge lábakkal született egy átoknak köszönhetően. Na de azért ezt a csonttörékenységet kicsit túlzásnak érzem, hogyan lehet így egyáltalán harcolni, ha már egy kisebb ütéstől is ripityára törhet a csontod? Az, hogy meg csak kúszni tud, egy kicsit tré... Ha valóban ez volt a helyzet, akkor a Fóka Ivar, vagy Hernyólábú Ivar vagy Padlótörlő Ivar nevek jobban illettek volna rá.


- Na egy későbbi jelenetben csak kiderül, hogy miében nincsen még csooont. :P

- Hány évet is dolgoz fel eddig a sorozat? Huszat? Ahhoz képest Lagertha elég jól tartja magát. Ragnar és Floki esetében azért hihetőbb hogy eltelt ennyi év.


- Céltalan jelenet: Ragnar későn ébred, lekési a reggelit, Floki a mester hajóács, aki egymaga megépített eddig X számú remek hajót munka közben ráüt a hüvelykujjára és ez vicces.

- Ragnar találkozik Lagertha csajával, aki bemutatkozik. Astrid. Pontosítanék; Astrid, a Furcsaruhájú.



- És végül. Lagertha és Astrid esetében megjelenik az első leszbikus pár a sorozatban. Feltétlenül szükség volt rá, mert nyilván nincs elég nézője a Vikingeknek. A főnökasszony és a leányzó élettársa. Belemehetnék abba, hogy egy kora középkori patriarchális társadalmon belül ezzel milyen problémák merülhettek fel, de nem 'tépem a számat'. Úgy is alakul ez még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése